تبلیغات
شیمی جوان - مطالب آذر 1391
 
شیمی جوان
شیمی علمی برای زندگی
سه شنبه 7 آذر 1391 :: نویسنده : بنیامین اکابری

اسمز معکوس

اسمز معکوس چیست؟

اسمز معکوس ، تکنولوژی مدرنی است که آب را برای مصارف متعددی از جمله نیمه رساناها، خوراک پزی، تکنولوژی زیستی، داروها، تولید برق، نمک زدایی آب دریا و آب خوردنی شهری، تصفیه می نماید.از اولین آزمایشاتی که در سال 1950 انجام شد طی آن هر ساعت چند قطره آب تولید می شد، امروزه نتیجه صنعت اسمز معکوس در تولید مشترک جهانی به بیشتر از 7/1 میلیون گالن در هر روز رسیده است. با افزایش روز افزون تقاضاها برای آب خالص (تصفیه شده) ، رشد صنعت اسمز معکوس در قرن آینده با افزایش روبه رو خواهد شد.                                              

ادامه مطلب


نوع مطلب : مقالات شیمی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 3 آذر 1391 :: نویسنده : بنیامین اکابری

فشار بخار

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نمودار فشار بخار-دما برای چند مایع

به سهمی از فشار کلی در بالای سطح مایع که توسط مولکول‌های بخار مایع تأمین می‌شود، فشارْ بخارِ مایع گفته می‌شود. فشار بخار همچنین با عنوان‌های فشارْ بخارِ تعادل و فشارْ بخارِ اشباع یاد می‌شود.

فشار بخار (Vapour Pressure) به فشار تعادلی گفته می شود که در آن فشار تعداد مولکول های آزاد شده از سطح مایع با مولکول هایی که به مایع بر می گردند یکی باشد.

مایعی را در نظر می گیریم که در یک فضای محدود واقع شده و دمای آن ثابت است بعضی از مولکول ها که دارای انرژی کافی هستند از سطح مایع گریخته و به بالای آن می روند. پس از گذشت مدت زمانی تعداد مولکول ها در فضای بالای مایع به حدی میرسد که در اثر فشار موجود در این فضا تعدادی از مولکول ها به مایع بر می گردند و نهایتا حالت تعادلی حاصل می شود که در آن تعداد مولکول های خارج شده از مایع با تعداد مولکول های وارد شده برابر می شود. هوای فضای بالای سطح مایع از مولکول های بخار مایع اشباع است. در این حالت فشار روی سطح مایع را فشار بخار می نامند.

 



ادامه مطلب


نوع مطلب : مقالات شیمی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 3 آذر 1391 :: نویسنده : بنیامین اکابری

پواز

پواز (poise) واحد رایج برای ویسکوزیته در دستگاه cgs است. در محاسبات، پواز را با مخفف p نشان می‌دهند. یک پواز معادل ۱dyn.s/cm۲ یا ۱g/cm.s واحد SI در گرانروی (یعنی پاسکال ثانیه) ده بار بزرگتر از واحد پواز است.

تبدیل واحد

kg/m.s

Kg/m.s * 1000g/1Kg * 1m/1oocm = 10 g/cm.s

بعضی از مقادیر مهم

گرانروی آب در دمای ۲۵ درجه سلسیوس و فشار یک اتمسفر برابر ۰٫۰۰۸۹۹ پواز (۰٫۸ سانتی پواز) است. این مقدار برای اتیلن گلیکول ۱۵ سانتی‌پواز، عسل ۲۰۰۰ سانتی پواز است.

عدد استوکس

عدد استوکس(به انگلیسی: Stokes number) یک عدد بی بعد است که در دینامیک سیالات برای پیش بینی رفتار ذرات سیال به کار می رود.این عدد به افتخار ریاضیدان ایرلندی جورج استوکس(به انگلیسی: George Gabriel Stokes) نام گذاری شده است.





نوع مطلب : مقالات شیمی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :